Tijd voor tulpen!

Verse tulpen en kunstbloemen

De tijd van de tulpen is aangebroken! Dat is goed nieuws, want deze gekleurde vrienden worden beschouwd als één van de vrolijkste voorjaarsbloeiers van Nederland. Haal nu al een beetje lente in huis met een aantrekkelijk boeket tulpen in een mooie vaas. Bij tuincentrum Schmitz vindt u nu een mooi aanbod verse tulpen, maar ook kunstbloemen. In deze blogpost gaan we het hebben over de beste manier om vers gesneden tulpen lang in leven en mooi te houden, én over de voordelen van een nepboeket. Lees snel verder om het meeste uit uw bos tulpen te halen.

SPECIALE BLOEIERS

Waar rozen gelijk staan aan liefde, zijn tulpen aantrekkelijke, veerkrachtige bloemen die met name geassocieerd worden met de lente. Hun herkenbare vorm en stralende kleuren maken tulpen tot een ideaal cadeau voor iemand anders of voor uzelf. Ze geven elke ruimte een mooie uitstraling! Om het meeste uit uw tulpenboeket te halen, moet u er eentje kopen met gesloten knoppen. Zo weet u dat de tulpen nog lang zullen groeien en bloeien. Gebruik een schone vaas, want bacteriën in een vuile vaas kunnen de levensduur van de bloemen verkorten. Gebruik koud, vers water voor het beste resultaat, maar laat allerlei oma weet raad achtige tips achterwege. Denk aan het toevoegen van wodka of stuivers. Het is nooit bewezen dat die helpen.

Kunstplanten en zijden bloemen
 

Tip! Snijd ongeveer een centimeter van de steel van de tulpen af in een hoek, zodat ze het water gemakkelijker kunnen opnemen. In tegenstelling tot de meeste snijbloemen blijven tulpen in de vaas groeien. Houd hier rekening mee bij het afsnijden en de grootte van uw vaas.

VERLENG DE LEVENSDUUR VAN TULPEN

De in het water hangende bladeren moeten van de steel van de tulp worden gehaald, omdat ze uiteindelijk bacteriën produceren. Zorg dat snijbloemen geen direct zonlicht krijgen en bescherm ze tegen hitte en wind. Om ervoor te zorgen dat afgesneden tulpen fris en levendig blijven, vervangt u het water in de vaas om de paar dagen met koud vers water. Bloemen die in een koele omgeving staan, gaan ook veel langer mee.

Tip! Tulpen buigen altijd naar boven en naar lichtbronnen toe. Als u de bloemen ziet buigen, zorg er dan voor dat ze niet het enige licht in de kamer opzoeken.

Sfeerartikelen

 


Voor verse of neppe tulpen komt u naar tuincentrum Schmitz!

NEP TULPEN

Heeft u al eens gedacht aan het kopen van kunsttulpen? Er zijn immers een groot aantal voordelen van deze nepperds. Vanzelfsprekend heeft u er onbeperkt plezier van. Verse tulpen zullen uiteindelijk verwelken; neppe niet! Er zijn echter meer voordelen: 

  1. Altijd beschikbaar: Kunsttulpen zijn altijd beschikbaar, ongeacht het seizoen.
  2. Geen verzorging nodig: Ze hoeven niet water te krijgen.
  3. Allergeenvrij: Ze veroorzaken geen allergische reacties.
  4. Net echt: Kunstbloemen zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.
  5. Gemakkelijk toepasbaar: Nep tulpen kunnen ook op plekken staan waar echte bloemen het niet zouden overleven.

VERSE EN NEPPE TULPEN KOPEN? U DOET HET BIJ TUINCENTRUM SCHMITZ

Bezoek tuincentrum Schmitz in Vlodrop (Limburg) voor de meest prachtige tulpen. We hebben ook een ruime keuze aan (gekleurde) vazen waar u deze knapperds in kan laten stralen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van een mooie combinatie. Ook de verse en kunsttulpen zijn er in allerlei prachtige tinten. Kom langs en kies uw favorieten!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
Maak van je tuin een bijenbuffet

Wil je ook een steentje bijdragen en de bezige (en nuttige!) bijtjes helpen? Ons tuincentrum heeft de beste bijenplanten en tips voor het maken van een bijenbuffet in je tuin of op je balkon.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.