Tijd voor tulpen!

Verse tulpen en kunstbloemen

De tijd van de tulpen is aangebroken! Dat is goed nieuws, want deze gekleurde vrienden worden beschouwd als één van de vrolijkste voorjaarsbloeiers van Nederland. Haal nu al een beetje lente in huis met een aantrekkelijk boeket tulpen in een mooie vaas. Bij tuincentrum Schmitz vindt u nu een mooi aanbod verse tulpen, maar ook kunstbloemen. In deze blogpost gaan we het hebben over de beste manier om vers gesneden tulpen lang in leven en mooi te houden, én over de voordelen van een nepboeket. Lees snel verder om het meeste uit uw bos tulpen te halen.

SPECIALE BLOEIERS

Waar rozen gelijk staan aan liefde, zijn tulpen aantrekkelijke, veerkrachtige bloemen die met name geassocieerd worden met de lente. Hun herkenbare vorm en stralende kleuren maken tulpen tot een ideaal cadeau voor iemand anders of voor uzelf. Ze geven elke ruimte een mooie uitstraling! Om het meeste uit uw tulpenboeket te halen, moet u er eentje kopen met gesloten knoppen. Zo weet u dat de tulpen nog lang zullen groeien en bloeien. Gebruik een schone vaas, want bacteriën in een vuile vaas kunnen de levensduur van de bloemen verkorten. Gebruik koud, vers water voor het beste resultaat, maar laat allerlei oma weet raad achtige tips achterwege. Denk aan het toevoegen van wodka of stuivers. Het is nooit bewezen dat die helpen.

Kunstplanten en zijden bloemen
 

Tip! Snijd ongeveer een centimeter van de steel van de tulpen af in een hoek, zodat ze het water gemakkelijker kunnen opnemen. In tegenstelling tot de meeste snijbloemen blijven tulpen in de vaas groeien. Houd hier rekening mee bij het afsnijden en de grootte van uw vaas.

VERLENG DE LEVENSDUUR VAN TULPEN

De in het water hangende bladeren moeten van de steel van de tulp worden gehaald, omdat ze uiteindelijk bacteriën produceren. Zorg dat snijbloemen geen direct zonlicht krijgen en bescherm ze tegen hitte en wind. Om ervoor te zorgen dat afgesneden tulpen fris en levendig blijven, vervangt u het water in de vaas om de paar dagen met koud vers water. Bloemen die in een koele omgeving staan, gaan ook veel langer mee.

Tip! Tulpen buigen altijd naar boven en naar lichtbronnen toe. Als u de bloemen ziet buigen, zorg er dan voor dat ze niet het enige licht in de kamer opzoeken.

Sfeerartikelen

 


Voor verse of neppe tulpen komt u naar tuincentrum Schmitz!

NEP TULPEN

Heeft u al eens gedacht aan het kopen van kunsttulpen? Er zijn immers een groot aantal voordelen van deze nepperds. Vanzelfsprekend heeft u er onbeperkt plezier van. Verse tulpen zullen uiteindelijk verwelken; neppe niet! Er zijn echter meer voordelen: 

  1. Altijd beschikbaar: Kunsttulpen zijn altijd beschikbaar, ongeacht het seizoen.
  2. Geen verzorging nodig: Ze hoeven niet water te krijgen.
  3. Allergeenvrij: Ze veroorzaken geen allergische reacties.
  4. Net echt: Kunstbloemen zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.
  5. Gemakkelijk toepasbaar: Nep tulpen kunnen ook op plekken staan waar echte bloemen het niet zouden overleven.

VERSE EN NEPPE TULPEN KOPEN? U DOET HET BIJ TUINCENTRUM SCHMITZ

Bezoek tuincentrum Schmitz in Vlodrop (Limburg) voor de meest prachtige tulpen. We hebben ook een ruime keuze aan (gekleurde) vazen waar u deze knapperds in kan laten stralen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van een mooie combinatie. Ook de verse en kunsttulpen zijn er in allerlei prachtige tinten. Kom langs en kies uw favorieten!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

15 lentefrisse tuintips voor maart

Verheug je je ook zo op het nieuwe buitenseizoen? Ons tuincentrum helpt je op weg met deze 15 lentefrisse tuin- en balkonklussen!

Lees meer...
Planten voor je bad- en slaapkamer

Wil je het zen-niveau in je bad- en slaapkamer verhogen? Ons tuincentrum in Vlodrop weet welke planten je dan in huis moet halen!

Lees meer...
Toffe tulpen

Ook zo dol op tulpen? Ons tuincentrum in Vlodrop vertelt je er meer over en geeft handige tulpentips!

Lees meer...
Kuip- en potplanten verzorgen

Heb je vorstgevoelige kuip- of potplanten in de schuur, garage, kas of een onverwarmde zolderkamer staan? Ons tuincentrum heeft praktische tips en info over de verzorging van je planten in de winterberging.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.