Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Tijd voor tulpen!

Verse tulpen en kunstbloemen

De tijd van de tulpen is aangebroken! Dat is goed nieuws, want deze gekleurde vrienden worden beschouwd als één van de vrolijkste voorjaarsbloeiers van Nederland. Haal nu al een beetje lente in huis met een aantrekkelijk boeket tulpen in een mooie vaas. Bij tuincentrum Schmitz vindt u nu een mooi aanbod verse tulpen, maar ook kunstbloemen. In deze blogpost gaan we het hebben over de beste manier om vers gesneden tulpen lang in leven en mooi te houden, én over de voordelen van een nepboeket. Lees snel verder om het meeste uit uw bos tulpen te halen.

SPECIALE BLOEIERS

Waar rozen gelijk staan aan liefde, zijn tulpen aantrekkelijke, veerkrachtige bloemen die met name geassocieerd worden met de lente. Hun herkenbare vorm en stralende kleuren maken tulpen tot een ideaal cadeau voor iemand anders of voor uzelf. Ze geven elke ruimte een mooie uitstraling! Om het meeste uit uw tulpenboeket te halen, moet u er eentje kopen met gesloten knoppen. Zo weet u dat de tulpen nog lang zullen groeien en bloeien. Gebruik een schone vaas, want bacteriën in een vuile vaas kunnen de levensduur van de bloemen verkorten. Gebruik koud, vers water voor het beste resultaat, maar laat allerlei oma weet raad achtige tips achterwege. Denk aan het toevoegen van wodka of stuivers. Het is nooit bewezen dat die helpen.

Kunstplanten en zijden bloemen
 

Tip! Snijd ongeveer een centimeter van de steel van de tulpen af in een hoek, zodat ze het water gemakkelijker kunnen opnemen. In tegenstelling tot de meeste snijbloemen blijven tulpen in de vaas groeien. Houd hier rekening mee bij het afsnijden en de grootte van uw vaas.

VERLENG DE LEVENSDUUR VAN TULPEN

De in het water hangende bladeren moeten van de steel van de tulp worden gehaald, omdat ze uiteindelijk bacteriën produceren. Zorg dat snijbloemen geen direct zonlicht krijgen en bescherm ze tegen hitte en wind. Om ervoor te zorgen dat afgesneden tulpen fris en levendig blijven, vervangt u het water in de vaas om de paar dagen met koud vers water. Bloemen die in een koele omgeving staan, gaan ook veel langer mee.

Tip! Tulpen buigen altijd naar boven en naar lichtbronnen toe. Als u de bloemen ziet buigen, zorg er dan voor dat ze niet het enige licht in de kamer opzoeken.

Sfeerartikelen

 


Voor verse of neppe tulpen komt u naar tuincentrum Schmitz!

NEP TULPEN

Heeft u al eens gedacht aan het kopen van kunsttulpen? Er zijn immers een groot aantal voordelen van deze nepperds. Vanzelfsprekend heeft u er onbeperkt plezier van. Verse tulpen zullen uiteindelijk verwelken; neppe niet! Er zijn echter meer voordelen: 

  1. Altijd beschikbaar: Kunsttulpen zijn altijd beschikbaar, ongeacht het seizoen.
  2. Geen verzorging nodig: Ze hoeven niet water te krijgen.
  3. Allergeenvrij: Ze veroorzaken geen allergische reacties.
  4. Net echt: Kunstbloemen zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.
  5. Gemakkelijk toepasbaar: Nep tulpen kunnen ook op plekken staan waar echte bloemen het niet zouden overleven.

VERSE EN NEPPE TULPEN KOPEN? U DOET HET BIJ TUINCENTRUM SCHMITZ

Bezoek tuincentrum Schmitz in Vlodrop (Limburg) voor de meest prachtige tulpen. We hebben ook een ruime keuze aan (gekleurde) vazen waar u deze knapperds in kan laten stralen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het vinden van een mooie combinatie. Ook de verse en kunsttulpen zijn er in allerlei prachtige tinten. Kom langs en kies uw favorieten!

Contact & openingstijden

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De perfecte kleurcombinaties voor je border: tips & inspiratie

Een goed ontworpen border kan je tuin omtoveren tot een kleurrijk en levendig paradijs waar je de hele zomer van kunt genieten. Maar hoe kies je de juiste kleuren en waar moet je op letten bij het aanplanten van je plantenborder?

Lees meer...
Tuin- en potplanten met zomerse geuren

Op zoek naar een natuurlijk zomers parfum? Wij bieden voldoende keuze uit tuin- en potplanten die heerlijk geuren.

Lees meer...
Tuintips voor de langste dag van het jaar

Op 20 juni is het de langste dag van het jaar. Dat betekent (mid)zomer! De ideale tijd om ervoor te zorgen dat je tuin- en balkonplanten nog lang en rijk zullen bloeien. Waarom en hoe ontdek je hier!

Lees meer...
Groene Vaderdag cadeaus

Geen inspiratie voor een mooi cadeau voor Vaderdag? Wel klaar met de sokken, stropdassen en aftershave? In ons tuincentrum in Vlodrop vind je gegarandeerd iets van zijn gading, of hij nu groene vingers heeft of niet!

Lees meer...