Top 3 kamerplanten voor de slaapkamer

Top 3 kamerplanten voor de slaapkamer

Wie wil er nu niet omringd worden door allerlei knappe kamerplanten? Ze verbeteren de stemming, verhogen de sfeer, hebben een positief effect op lichaam en geest én zuiveren de lucht. Wist u echter dat er kamerplanten zijn waarvan hun positieve eigenschappen extra tot bloei komen in de slaapkamer? Het zijn planten met kalmerende eigenschappen, en dat is natuurlijk hartstikke welkom in de slaapkamer. Die kalmerende werking kan immers een zeer positief effect hebben op uw nachtrust en ontspanning. Deze planten mogen dus wel eens in het zonnetje worden gezet. Het zijn er een aantal, maar wij van tuincentrum Schmitz schijnen graag de spolight op onze 3 favoriete planten voor de slaapkamer:

  1. Aloë Vera
  2. Sansevieria
  3. Lepelplant

Kamerplanten webshop


 

1. Aloë Vera

Van oorsprong is Aloë Vera een sterke woestijnplant, maar ook in uw comfortabele slaapkamer staat hij zijn mannetje. De vetplant is een niet-giftige plant die water opslaat in zijn bladeren. Dit betekent dus dat de Aloë Vera maar weinig water nodig heeft. Ideaal voor mensen die niet wekelijks met de gieter door hun huis willen lopen. De populariteit van Aloë Vera is in de laatste jaren erg toegenomen, wat wellicht te maken heeft met de gezondheidsvoordelen van deze makkelijke kamerplant. De plant heeft prachtige bladeren en is eenvoudig te onderhouden. Zet de plant op een lichte plek,maar niet direct in het zonlicht.

Vetplanten & cactussen


 

2. Sansevieria

De Sanseveria is vanwege zijn bijzonder mooie uiterlijk al een zeer populaire plant, maar de luchtzuiverende en ontspannende werking zorgen ook nog eens voor een betere nachtrust. Daarnaast draagt de plant bij aan een verbetering van het immuunsysteem en vermindering van hoofdpijnklachten. Dat wil iedereen natuurlijk wel! De vrouwentong, zoals de plant in het Nederlands ook wel wordt genoemd, is tevens een heel makkelijk te verzorgen plant. Zo heeft 'ie bijvoorbeeld veel liever een beetje droogte aan zijn voetjes dan een overschot aan kraanwater op zijn bolletje.

Slaapkamer planten: Aloë Vera, Sansevieria koopt u bij tuincentrum Schmitz!

3. Lepelplant

De lepelplant, die u misschien ook wel kent onder zijn Latijnse naam Spathiphyllum, filtert de lucht en zorgt daarnaast voor een betere luchtvochtigheid in huis. De verbetering van de luchtvochtigheid draagt bij aan een betere nachtrust. De lepelplant is bovendien een een zeer makkelijke kamerplant waar u bijna geen omkijken naar heeft. Dat zou echter zonde zijn, want met name de prachtige witte bloem mag gezien worden! De slaapkamerplant kan tegen iets minder licht en bloeit het hele jaar door!

Luchtzuiverende planten


 

Rustgevende kamerplanten voor in de slaapkamer koopt u bij tuincentrum Schmitz

Met deze 3 kamerplanten kunt u de luchtkwaliteit verbeteren door onder andere het zuurstof- en vocht gehalte te verbeteren. Ook geven planten verschillende geuren en enzymen af die kunnen bijdragen aan een verbetering van de ontspanning en nachtrust. Dat is fijn voor in de slaapkamer, maar die ontstpannende werking is natuurlijk ook welkom op menig ander plekje in huis. Wat dacht u bijvoorbeeld van het thuiskantoor? Voor deze en andere rustgevende planten bent u bij tuincentrum Schmitz uiteraard aan het juiste adres. Onze groenexperts kunnen u meer vertellen over de verzorging en standplaats van deze groene rakkers. Tot snel in Vlodrop!

Openingstijden & contact

Tags:

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zelf een kerstkrans maken

In deze blog ontdek je waarom het zelf maken van een kerstkrans de perfecte manier is om een persoonlijk tintje aan je kerstversieringen toe te voegen.

Lees meer...
Hoeveel lampjes in de kerstboom?

Hoeveel kerstlampjes heb je nodig voor in de boom? En welke soorten kerstverlichting zijn er?

Lees meer...
Hoe kies ik de juiste kerstboom

Wij helpen je bij de kunst van het kiezen van de ultieme kerstboom.

Lees meer...
Winterbloeiers voor meer kleur

In deze blog leer je meer over vijf winterbloeiers die jouw tuin doen stralen, zelfs in de koudste maanden.

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.