Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Haal het voorjaar in huis met een nieuwe kamerplant

Een nieuwe lente, een nieuw geluid... Plus nieuwe trends voor binnen en buiten. Het is tot nu toe helaas nog niet echt stralend voorjaarsweer, dus laten we ons interieur eens een trendy opfrisser geven. Bloemenbureau Holland tipt 7 opvallende kamerplanten voor dit voorjaar en deze zomer. Het zijn exotisch ogende blikvangers met een uitbundige, vrolijke uitstraling. Wie wil deze prachtige planten nu niet graag in huis? Ook leuk als verjaardagscadeau of als verrassend geschenk op Moederdag (9 mei)! Kijk ernaar uit in ons tuincentrum in Vlodrop of in onze webshop.

7 trendy kamerplanten voor op je wishlist

1. Medinilla

Echt een exotische schoonheid! Met mooi blad en grote, sierlijk afhangende roze bloemen. De Medinilla verdient een ereplaats in de woonkamer, op een design plantenstandaard, in een grote pot of hangmand. Hij bloeit wel drie tot vijf maanden per jaar.

2. Hypoestes

Pardon? Ja, een moeilijke, vreemde naam, maar beslist de moeite waard. Met geribbelde blaadjes, die door de zon kunnen verkleuren, fleurt de Hypoestes het hele jaar door je huis op. Hij lijkt wel iets op een begonia, ook een plant die aan een opmars bezig is. Klein, maar fijn, met groene, roomwitte, roze of rode bladeren met een sproetachtig vlekkenpatroon. In het Engels wordt dit schatje daarom ook wel liefkozend 'Freckle Face' (sproetengezicht) of de 'Polka Dot Plant' genoemd. In de zomer krijgt Hypoestes lavendelblauwe bloempjes.

3. Fittonia

Net als de Hypoestes is de Fittonia een kleine, fraaie bladplant. Hij groeit snel, heeft weinig licht nodig, maar houdt wel van een hoge luchtvochtigheid. Besproei hem daarom regelmatig of geef hem een plekje in de badkamer. Van nature groeit hij in de tropische regenwouden van Zuid-Amerika als bodembedekker. Hij vormt ranken met ovale bladeren die een prachtig scala aan kleuren kunnen hebben, van lichtgroen tot donkerrood. De opvallende, bijna symmetrische bladnerven kunnen wit, roze of rood zijn. In de zomer krijgt de Fittonia kleine roomwitte of gele bloempjes.
 

4. Philodendron

Deze grote bladplant is ook al een tijd zeer gewild. Hij past perfect in de huidige trend van jungleplanten, die we nu zowel binnen als buiten veel zien. De grote glanzende bladeren kunnen ovaal, spits of hartvormig zijn, maar ook diep ingesneden. De meeste soorten hebben egaal groen blad, maar sommige hebben opvallende nerven of crème-groene of rozerode bladeren. De bladeren zijn vaak betrekkelijk dik en leerachtig, waardoor ze amper vocht verdampen. Daardoor heeft de Philodendron verrassend weinig water nodig.

5. Bromelia

De Bromelia is al een tijd populair. Niet verwonderlijk, want deze flamboyante plant krijgt een soort vurige vlammen die uit het groene hart omhoog schieten. Bovendien is hij sterk en makkelijk te onderhouden. Hij heeft maar weinig water nodig en krijgt schutbladeren (de vlammen) in allerlei kleuren.

6. Calla

De calla, ook bekend als Zantedeschia, is een exotische, niet winterharde plant die je in de zomer ook op je balkon of terras kunt zetten. Het is eigenlijk een knolgewas en de plant is er in heel veel verschillende soorten. Tussen de groene, soms gespikkelde bladeren groeien stelen met kleurige kelken die roze, geel, rood, paars, oranje, wit of zelfs bijna zwart kunnen zijn.  

7. Koraalcactus (Rhipsalis)

Deze cactus is echt een (te) gekke verschijning. Hij groeit lekker rommelig, met lange bungelende ranken. Het lijkt wel een Grobbebol (voor degenen die zich de televisieserie Tita Tovenaar herinneren). Hang hem ergens op of laat hem vanuit de boekenkast vrolijk naar beneden slingeren. De Rhipsalis is een sterke, makkelijke plant die maar weinig water nodig heeft.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
20 mei: Keij Kamado BBQ demo!

Dag barbecueliefhebber! Op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag, staat er weer iets bijzonders op het programma bij tuincentrum Schmitz. We hebben het genoegen om u uit te nodigen voor een spectaculaire BBQ-demonstratie, verzorgd door de ervaren koks van Keij Kamado. Van 11.00u tot 16.00u staan zij paraat om u te verbazen en te verwennen met de heerlijkste BBQ gerechten die u ooit heeft geproefd.

...Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.