Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

KAMERPLANTEN MESTSTOFFEN

U heeft een huis vol kamerplanten... Top! Nu is het zaak ze een zo mooi en lang mogelijk leven te bieden. In deze categorie vindt u daarom alles om uw mooie kamerplant gezond en tevreden te houden. Soms kunnen uw groene vrienden immers wel een energieboost gebruiken! Zo verkopen we potgrond voor specifieke plantensoorten, maar ook bestrijdingsmiddelen en meststoffen die uw planten helpen volop te groeien en bloeien. Kom langs bij tuincentrum Schmitz in Vlodrop om ons volledige assortiment te kopen óf bestel uw producten eenvoudig in de webshop.

Toon flilter Verberg filter

Filter

€   - 
Wis selectie
1 - 15 van 15 producten

Plantenvoeding voor uw groen

Kamerplanten hebben natuurlijk wat anders nodig dan die vrolijke tuinplanten die uw border zo laten stralen. Ten eerste staan kamerplanten natuurlijk in een pot. Omdat ze geen directe toegang hebben tot de voedingsstoffen die van nature in de bodem voorkomen, is het logisch dat een speciale potgrond wel zo gewenst is. Potgrond voor kamerplanten moet licht en goed doorlatend zijn, zodat water en lucht makkelijk door de grond kunnen circuleren. Een te zware grond zorgt voor slechte drainage en kan rottingsproblemen veroorzaken. 

Ons online aanbod kamerplanten

Potgrond kamerplanten kopen | Tuincentrum Schmitz

ECOstyle en Pokon plantenvoeding of potgrond

Kamerplanten hebben ook minder, dan wel andere meststoffen nodig dan tuinplanten. Omdat ze binnen staan en minder blootgesteld zijn aan elementen zoals regen en wind, hebben ze minder voeding nodig. Overmatig bemesten kan juist schadelijk zijn voor kamerplanten. Tóch zijn kamerplanten wel degelijk geholpen met een beetje kamerplantenvoeding op z'n tijd. Merken zoals ECOstyle en Pokon bieden daarom uiteenlopende verzorgingsproducten voor specifieke kamerplanten aan. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de behoeften van kamerplanten te vervullen en hen te helpen gezond en sterk te blijven groeien. 

Tip! Wist u dat er ook een spray bestaat die de bladeren van uw groene huisgenoten nóg meer laat shinen? Planten kunnen na verloop van tijd namelijk doffe bladeren krijgen. Pokon Powerspray Kamerplanten geeft extra glans aan groene planten en geeft ze direct een voedingsboost.

Bloempotten

Wanneer kamerplanten bemesten?

Kamerplanten hebben mest en voedingsstoffen nodig om flink te groeien en gezond te blijven. Met een beetje extra hulp worden hun bladeren net wat groener en hun bloemen net wat feller. Er zijn verschillende momenten waarop kamerplanten mest nodig hebben, zoals:

  • Tijdens de groeiperiode: in de lente en zomer, wanneer kamerplanten het meest actief zijn in termen van groei, is het belangrijk om hen te bemesten om hun groei te bevorderen.
  • Na het verpotten: wanneer een kamerplant in een grotere pot wordt gezet, is het belangrijk om hem te bemesten om hem te helpen zich aan te passen aan de nieuwe omgeving.

Bestrijdingsmiddelen

Voeding, potgrond en meststoffen voor kamerplanten kopen in Limburg: kom naar tuincentrum Schmitz

In onze webshop vindt u de beste verzorgingsproducten voor uw geliefde kamerplanten van topmerken als ECOstyle en Pokon. Deze duurzaam georiënteerde merken hebben, net als wij, als doel u zoveel mogelijk van uw planten te laten genieten, zonder daarbij het milieu te schaden. Omdat de ene plant de andere niet is, zijn de verzorgingsproducten veelal afgestemd op de specifieke wensen en behoeftes van de plant. Een cactus heeft immers wat anders nodig dan een Monstera. Kom langs in ons tuincentrum voor het volledige assortiment meststoffen, potgrond of bestrijdingsmiddelen of bestel eenvoudig uw gewenste items in onze webshop. Bij vragen zijn wij 7 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden & contact

Potgrond en kamerplanten online kopen | Tuincentrum Schmitz