Vandaag open van 10:00 t/m 17:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Alles voor Dierendag in het tuincentrum

Alles voor Dierendag in het tuincentrum

In ons tuincentrum in Vlodrop vind je naast planten voor binnen en buiten, tuingereedschap en tuinaccessoires een groot aanbod voer, speeltjes, voerbakjes, kooitjes, mandjes en andere benodigdheden voor je huisdier. Of je nu een hond, kat, cavia, konijn, zangvogel of vissen (in de vijver of een aquarium) hebt. Zondag 4 oktober is het weer Werelddierendag, tijd om je huisdier extra te verwennen. Kom dus snel langs in ons tuincentrum in Vlodrop voor iets leuks of lekkers. Hierbij een aantal tips waarmee je je huisdier kunt verwennen.

Verwennerijen voor je huisdier

  • Verwen je hond of kat met een zachte schapenvacht, een ligkussen of een mooie mand om binnen lekker languit op of in te kunnen luieren.
  • Bouw of koop een mooi hondenhok voor in de tuin en verwen Bello of Rakker met speeltjes zoals een bal of met een lekker kauwbot. Je kunt ook een heel sportparcours of een hindernisbaan voor de hond maken, met tunnels en palen. Of pak een hoepel en leer hem of haar erdoorheen te springen. En dan beloon je de hond natuurlijk met een lekker en gezond hondensnoepje.
  • Zowel honden als katten kunnen gefascineerd zijn door een vijver of een andere waterpartij in de tuin. Leg er een aan als je daarvoor de ruimte hebt. Je trekt er ook veel andere kleine dieren en insecten mee. Leg liever geen paden van grind of schelpen aan. Dat voelt niet fijn aan de pootjes van je viervoeter.
  • Katten zijn gek op kattenkruid (Nepeta). Dit is een mooie tuinplant die lang bloeit met lilakleurige bloemen en die zacht, geurig grijs blad heeft. Katten zijn gek op die geur en worden er helemaal ‘happy’ van. Geen (zonnige) plek meer in de tuin? Koop dan een speeltje met kattenkruid (catnip) erin. Katten houden ook van kattengras, dat je op het balkon, terras of binnen op de vloer kunt zetten, bijvoorbeeld in de buurt van hun voer- en waterbakje. Katten knabbelen er graag aan, het is gezond voor ze en het helpt ze haarballen uit te braken. 
  • Katten houden van klauteren, klauwen en een hoge plek vanwaar ze alles goed in de gaten kunnen houden. Trakteer ze op een speciale kattenklim- en krabpaal. Er zijn ook kattenmanden op een verhoogd onderstel of pootjes. Of plant een (kleine) boom waar ze aan kunnen krabben en in kunnen klimmen. Daarbovenin voelen ze zich op hun gemak en kunnen ze lekker de ‘kat uit de boom kijken’.
  • Honden graven graag, maar dat zie je liever niet in de border gebeuren. Maak verhoogde borders en gebruik hoge plantenbakken en laat je hond naar speeltjes of iets lekkers graven in een oude zandbak of een met zand of oude aarde gevuld kunststof kinderbadje.
  • Voor knaagdieren, zoals konijnen, is er speciaal kruidenhooi, met daarin bloemen, kruiden en groenten. Extra lekker en gezond. Of kies voor een speciaal knaagdierententje, hamsterhuisje, hamstermolen, een tunnel waarin ze weg kunnen kruipen of een kokosnoot met laddertje die je in de kooi hangt.
  • Je kanariepiet of papegaai maak je blij met een schommel in de kooi. Die zijn er in allerlei soorten en maten, gemaakt van hout, touw of speciaal vogelvoer. Ook een spiegeltje in de kooi vinden ze heel interessant.  

Pas op

Er zijn best veel planten die je beter niet in de tuin of in huis kunt halen, omdat ze voor honden en katten giftig zijn. Dat zijn in de tuin onder andere anjers, taxus, vingerhoedskruid, monnikskap en petunia’s en in huis de gatenplant, ficus, amaryllis en kerstster. Pas ook op met stekelige planten, zoals agaves en cactussen, want daaraan kunnen ze zich verwonden.

Heb je geen huisdier, maar ben je wel een dierenliefhebber? Hang dan een vogelnestkastje op, plant een bessenstruik waar ze van kunnen snoepen of sla alvast pindaslingers of zaden in voor de tuinvogels. Of plaats een egelhuisje in de tuin.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Maak met Pinksteren je eigen bloemweide!

Tijdens de Pinksterdagen zijn veel mensen een extra dag vrij. Hopelijk met een fijn lentezonnetje erbij! Kom vóór de pinksterdagen lekker langs voor alles wat je nog nodig hebt voor je tuin, terras of balkon! Bijvoorbeeld voor mooie inheemse planten of zaden voor het creëren van je eigen wilde bloemenweide. Van beide fleur je niet alleen zelf op, maar je doet er ook bijen en vlinders een groot plezier mee.

...

Lees meer...
20 mei: Keij Kamado BBQ demo!

Dag barbecueliefhebber! Op maandag 20 mei, 2de Pinksterdag, staat er weer iets bijzonders op het programma bij tuincentrum Schmitz. We hebben het genoegen om u uit te nodigen voor een spectaculaire BBQ-demonstratie, verzorgd door de ervaren koks van Keij Kamado. Van 11.00u tot 16.00u staan zij paraat om u te verbazen en te verwennen met de heerlijkste BBQ gerechten die u ooit heeft geproefd.

...Lees meer...
Mei: wel zaaien, niet maaien

In mei kun je van alles zaaien, maar het gras beter even niet maaien. Hoe dat zit? Ons tuincentrum geeft je alle 'ins and outs'!

Lees meer...
Top 10 met hemelsblauwe bloemen

Blauw is de lievelingskleur van veel mensen. De kleur heeft een koele, betrouwbare en rustgevende uitstraling, waardoor hij ook in veel reclames en uniformen wordt gebruikt. Maar blauw kan ook melancholisch of somber stemmen – denk aan de uitdrukkingen 'een blauwtje lopen', ‘de blues hebben’ en 'blue Monday'. Optisch heeft blauw een wijkende werking. Iets wat blauw is dringt zich niet aan je op, maar lijkt zich juist terug te trekken. Door blauwe bloemen achter in o...

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.