Vandaag open van 09:00 t/m 18:00 uur
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Aquarium

Een aquarium is de ideale manier om uw prachtige vissen in te houden. Niet alleen uw vissen worden blij van een mooi aquarium, ook u heeft genoeg om naar te kijken! Kom langs bij tuincentrum Schmitz voor de mooiste aquaria.

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Aquarium kopen in Vlodrop

Bent u op zoek naar een aquarium? Dan moet u eerst wat keuzes gaan maken. Een aquarium is namelijk een grote investering en vereist de enige voorkennis. Gelukkig weten onze medewerkers hier alles over en staan ze dan ook klaar om u te helpen bij de aankoop van een aquarium. Bij de aankoop van een aquarium moet er bijvoorbeeld gekozen worden wat voor vissen en planten u in het water wilt. Ook voor de vissen in uw aquarium kunt u terecht bij tuincentrum Schmitz.  

Soorten aquaria

Voordat u de vissen en planten uitkiest, kunt u het beste een soort aquarium uitkiezen. Als u dit eerst doet, kunt u er beter voor zorgen dat alle vissen en planten goed bij elkaar passen. U kunt kiezen uit de volgende soorten aquaria:

  • Zoetwateraquarium
  • Koudwateraquarium
  • Zeewateraquarium
  • Gezelschapsaquarium
  • Biotoopaquarium

Het zoetwateraquarium, de naam zegt het al,  is een verwarmd aquarium waarin veel exotische zoet water vissen te huisvesten zijn. In een koudwateraquarium worden vissen gehuisvest die geen verwarming nodig hebben. In het zeewateraquarium worden exotische zoutwatervissen gehouden die speciale verzorging eisen. Het gezelschapsaquarium is ideaal voor beginners! Er worden dan verschillende soorten vissen en planten geplaatst in het aquarium die samen een mooi geheel vormen. Er moet bij een gezelschapsaquarium wel worden opgelet dat de vissen bij elkaar geplaatst kunnen worden. Onze medewerkers kunnen u hierover meer vertellen. Een biotoopaquarium is een aquarium waarbij vissen en planten bij elkaar wonen die in hun natuurlijke leefomgeving ook bij elkaar wonen. Heeft u al een keuze kunnen maken? 

Aquarium kopen bij tuincentrum Schmitz

Verschillende groottes aquaria

Voor een enkele goudvis heeft u natuurlijk een kleiner aquarium nodig dan voor vijf goudvissen. Één goudvis heeft ongeveer 5 liter nodig om zich vrij te kunnen bewegen. Mocht u voor het eerst een aquarium willen aanschaffen, dan kunt het beste gaan voor een zo groot mogelijk aquarium! Onze medewerkers weten alles over de gepaste grootte en kunnen u hier dan ook goed mee helpen. Het klinkt misschien wat raar om gelijk een groot aquarium te kopen, maar grotere aquaria zijn makkelijker in het onderhoud. De grootte van een aquarium wordt naast centimeters ook vaak in liters uitgedrukt. Mocht een aquarium alleen in centimeters uitgedrukt zijn en wilt u graag het aantal liters weten, maak dan de volgende rekensom: 

breedte x diepte x hoogte : 1000 = inhoud aquarium

Verschillende vormen aquaria

Er bestaan verschillende soorten vormen aquaria. De populairste vorm voor een aquaria is de rechthoekige vorm. Vissen hebben hierin genoeg ruimte om te schuilen en om te bewegen. Verder zijn er nog hoekaquaria en vijf- en zeshoekige aquaria. Deze aquaria beperken de bewegingsvrijheid van uw vissen en hier klopt de verhouding tussen het wateroppervlak en het watervolume niet. De beste keus is dus het rechthoekige aquarium. Deze is niet voor niets zo populair!

Een aquarium koop je bij tuincentrum Schmitz!

Mocht u vragen hebben over ons aanbod aquaria, kunt u gerust langskomen in ons tuincentrum in Vlodrop. Ook kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen! 

Naast aquaria en vissen verkopen wij ook alle benodigdheden om uw hond, kat, knaagdier of vogel goed te kunnen verzorgen. 

WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.