Mooie combinaties voor een mooie pinksterdag

Mooie combinaties voor een mooie pinksterdag

Is je tuin of balkon nog wat kaal? Geen nood, want er zijn nu voldoende zomerbloeiers in ons tuincentrum in Vlodrop verkrijgbaar, waarmee je potten, bakken en (hang)manden kunt vullen. In een handomdraai heb je een fleurig resultaat, klaar voor het komende pinksterweekend.

Ton-sur-ton of een bont geheel

Het is heel stijlvol om verschillende planten die in (bijna) dezelfde kleur bloeien bij elkaar in een pot, bak of (hang)mand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan witte cosmea, witte Spaanse margrieten en witte phloxjes. Je kunt ook een bepaalde soort in net verschillende tinten bij elkaar planten, zoals een paars en een violet bloeiende verbena. Of combineer een zachtroze struikmargriet en/of diascia met het fijne zilvergrijs van een alsem (Artemisia) voor een heel romantisch effect. Ook mooi: een (geurende) potgeranium (Pelargonium) met de zoet geurende en diepdonkerpaars bloeiende heliotroop.

Wil je het allemaal wat bonter, dan kun je verschillende potgeraniums met elkaar combineren, of felgekleurde nemesia’s, petunia’s, surfinia’s en vlijtige liesjes.

Verzorgingstips

Gebruik goede potgrond en geef regelmatig water en mest. Verwijder de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zo begin je een pluktuin!

Ook zo dol op bloemen? Begin je eigen pluktuin of bloemenborder en zet jezelf de komende zomer volop in de bloemetjes, binnen en buiten!

Lees meer...
Tips voor een lenteproof gazon

Aan het einde van de winter ligt het gazon er vaak nogal treurig bij. Tijd voor een grote voorjaarsbeurt! Je kunt nu – afhankelijk van het weer – ook een lentefris grasveld inzaaien of aanleggen met graszoden. Ons tuincentrum heeft een handig 5-stappenplan voor je.

Lees meer...
De makkelijkste moestuinplanten voor groentjes

Moestuinieren ingewikkeld? Dat hoeft helemaal niet. Er zijn heel makkelijke moestuinplanten waar je nauwelijks omkijken naar hebt en volop van kunt smullen. Ons tuincentrum zet vijf toppers voor je op een rij.

Lees meer...
De vrolijkste voorjaarsbloeiers

Zo aan het eind van de winter en het begin van de lente die altijd (té) lang op zich laat wachten toe aan wat vrolijke voorjaarsbloeiers? Ons tuincentrum biedt uitkomst!

Lees meer...
WhatsApp
WhatsApp

Heeft u vragen? Wij helpen u graag via onderstaande WhatsApp button met chatservice of beeldbellen! U kunt ons ook bellen op 0475-535919 of mailen.