Aanleg graszoden

Grasmat aanleggen: Stap 1
Voorkom hobbels en bulten in de graszoden door de ondergrond vlak en vrij van onregelmatigheden te maken. Bij veel onkruid en grote oneffenheden eerst spitten. Daarna met een hark de aarde vlakstrijken en vervolgens met een roller de grond aandrukken.
 
Grasmat aanleggen: Stap 2
Zodra de ondergrond volkomen egaal is en gelijkmatig aangedrukt (de graszoden kunnen dan niet meer 'nazakken') gaat u bemesten. Gebruik daarvoor een evenredig mengsel van stikstof, fosfor en kali (N.P.K.); zo'n 3 tot 4 kg per 100 m2. Hark de korrels een aantal centimeters diep door de aarde, zodat de jonge wortels niet kunnen verbranden. Druk of rol de aarde weer aan en hark de bovenlaag los tot een centimeter diep. Nadat u de grond licht heeft bevochtigd, kunt u de graszoden gaan uitrollen. Leg ze strak tegen elkaar en dek kieren af met wat aarde, om uitdroging te voorkomen.
 
Grasmat aanleggen: Stap 3
Heeft u de graszoden uitgerold en is de gewenste oppervlakte bedekt, dan drukt of rolt u het gehele 'grastapijt' stevig aan. Voor een goede aanhechting regelmatig en royaal besproeien (tussen de 15 en 20mm per sproeibeurt).
 
De eerste paar weken zijn cruciaal voor het aanzien en de kwaliteit van uw grasmat. De eerste 2 weken beslist géén kunstmest strooien.
 
Grasmat aanleggen: Stap 4
Als u de eerste maand de graszoden ontziet en het in de groeiperiode bemest met hooguit 1 à 2 kg stikstofkorrels per 100 m2, is de grasmat klaar voor gebruik. In 5 stappen is er een grasmat uit uw vingers gerold waarvan u volop kunt genieten.
 
Algemene tips
Na aankoop de graszoden niet in opgerolde toestand in de zon leggen. Kunt u ze niet binnen 24 uur verwerken, rol de graszoden dan uit en houd ze vochtig.
Regelmatig maaien en bemesten van uw grasmat is belangrijk voor een langdurig behoud van uw gazon en voorkomt onkruid en grasziektes.
 

Toon flilter Verberg filter

Filter

Kom langs in ons tuincentrum in Vlodrop (Limburg) voor ons complete assortiment en een goed advies. Tuincentrum Schmitz is 7 dagen per week geopend: Iedere zondag koopzondag! Voor vragen over onze producten kunt u terecht bij info@tuincentrumschmitz.nl of bel +31 (0)475 535 919. 

Contact

Tuincentrum Schmitz
Herkenbosserweg 2
6063 NL Vlodrop

0475-535919

info@tuincentrumschmitz.nl

Openingstijden